Barion Pixel

Hogyan kapcsolódik a KFC finom sült csirkéje Harland Sanders igaz történetéhez?

Harland David Sanders 1890. szeptember 9-én született egy Henryville környéki farmon, Indiana államban. A főzéshez szükséges alapokat elég korán elsajátította, miután édesapja hatéves korában meghalt, és édesanyja rábízta kisebb testvérei felügyeletét, valamint a főzést.

Fiatalkora során számos különböző munkát végzett, többek között vasúti jegyszedő, biztosítási ügynök, autóversenyző és kompüzemeltető volt. 1930-ban megnyitotta első éttermét, a Sanders Courtyardot, egy benzinkúthoz kapcsolt étkezőt Corbinban, Kentucky államban. Az étterem gyorsan népszerűvé vált, köszönhetően Sanders ízletes csirkeételeinek.

1939-ben Sanders elnyerte a Kentucky állam kormányzójától a “Kentucky állami csirkefőzője” címet, amelyet később “Kentucky ezredes” címre emeltek. Ez a cím lett a védjegye, és így vált ismertté a világban.

1952-ben Sanders 72 évesen eladta éttermét, hogy elkezdje csirkeételeinek franchise-rendszerét építeni. A franchise-rendszer sikeres volt, és Sanders hamarosan az egyik leggazdagabb ember lett az Egyesült Államokban.

1964-ben Sanders eladta a KFC vállalatot egy csoport befektetőnek. A vállalat továbbra is növekedett, és Sanders a márka jószolgálati nagykövete lett.

Sanders 1980. december 16-án halt meg Louisville-ben, Kentucky államban. 89 éves volt.

Sanders élettörténete példa arra, hogy a kitartás és a kemény munka bármit elérhet. Bár soha nem lett gazdag, de a világ egyik leghíresebb és legelismertebb üzletemberévé vált.

Sanders csirkesütési receptje a mai napig a KFC egyik legnépszerűbb terméke. A csirke 11 fűszer és fűszer keverékében sül, ami a KFC jellegzetes ízét adja.

A KFC sült csirkéjének 5 titka:

  1. Friss, minőségi alapanyagok: A KFC csirke friss, tenyésztett csirke, amelyet nem antibiotikumokkal kezeltek. A csirkék helyi farmokon nőnek fel, és gondosan ellenőrzik az egészségüket és jólétüket.

     
  2. Különleges fűszerkeverék: A KFC sült csirkének jellegzetes ízét egy különleges fűszerkeverék adja, amely 11 különböző fűszert és fűszert tartalmaz. A fűszerkeverék pontos összetétele titkos, de köztudott, hogy tartalmaz sót, fekete borsot, fokhagymaport, hagymapor, cayenne borsot, paprikát, őrölt koriandert, őrölt köményt, őrölt szerecsendiót és őrölt szerecsendiót.

     
  3. Klasszikus sütési módszer: A KFC sült csirke klasszikus sütési módszerrel készül, amely több szakaszból áll. Először a csirke 11 órán át pácolódik a fűszerkeverékben. Ezután a csirke ropogósra sül egy speciális sütőben, amely magas hőmérsékleten süt, és a csirke belsejét is átsüti.

  4. Egyedi csirkedarabok: A KFC sült csirke különféle csirkedarabokból készül, beleértve a combokat, a csirkehúst és a szárnyakat. A különböző csirkedarabok eltérő textúrákat és ízvilágokat biztosítanak.

  5. Tisztaság és higiénia: A KFC-nél a tisztaság és a higiénia kiemelten fontos. A csirke előkészítését és sütését szigorú előírások szerint végzik, hogy biztosítsák a csirke biztonságát és minőségét.

Ezek a titkok teszik a KFC sült csirkét a világ egyik legnépszerűbb ételévé. A KFC sült csirke ízletes, ropogós és kielégítő, és tökéletes hétvégi ebédre vagy vacsorára.

Hogyan kapcsolódik a KFC finom sült csirkéje Harland Sanders igaz történetéhez?

Comments

0 comments

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com