Barion Pixel

A kis herceg

Egy pilótának kényszerleszállást kell végrehajtania a sivatagban repülőgépe meghibásodása miatt. A pilóta egyedül van, meg kell javítania a gépet, és ívóvize egy hétre volt elegendő. Az első ott töltött éjszakát követően arra ébred, hogy egy kis termetű gyermekforma ember arra kéri őt, hogy rajzoljon neki egy bárányt. A pilóta meglepődik, mert nem tűnik úgy, mint a kis ember eltévedt volna, és se nem éhes, se nem szomjas, se nem fáradt. A kis ember nem árul el sokat magáról, csak azt hajtogatja, milyen jó lesz neki, ha lesz báránya, amellyel a kis bolygóján élhet, mert így nem lesz többé magányos.

A főhős naponként egyre többet árul el bolygójáról: kiderül, hogy a bolygóján vannak jó növények és rossz növények egyaránt, és neki minden reggel gyomlálnia kell, hogy a káros növények nehogy elszaporodjanak. Egyik nap azt is elárulja, hogy nagyon szereti a naplementéket. Egy másik nap azt kérdezi a pilótától, hogy a bárányok esznek-e virágokat. A pilóta, hogy a kis embert megnyugtassa, rajzol a báránynak egy szájkosarat, a virágnak pedig egy vértet. Egy nap a kis ember elmeséli, hogy a bolygóján egy alkalommal a többi virág között kinőtt egy rózsa. A kényeskedő, hiú virág tele volt elvárással gazdája irányába, ezért a kis herceg elhagyta a rózsát.

A főhős elindul végiglátogatni a bolygókat, hogy munkát keressen és hogy művelődjön. Eljut a király, a hiú, az iszákos, az üzletember, a lámpagyújtogató és a geográfus bolygójára, akik mindannyian el vannak foglalva a maguk világával. Ezt követően a geográfus tanácsára a Föld felé veszi az irányt. A főhős egy sivatagba érkezik, ahol először a kígyóval találkozik, akinek megmutatja a csillagot, ahonnan jött, a kígyó pedig felajánlja, hogy szívesen segít neki a visszatérésben azzal, hogy megmarja. A Földön bolyongva találkozik egy virággal, felkapaszkodik egy hegyre, majd eljut egy rózsakertbe, ami tele van olyan virágokkal, amit ő a bolygóján egyedinek és különlegesnek vélt.

A főhős ezt követően találkozik a rókával, aki megérteti vele a barátság lényegét. Elmondja, hogy a rózsájához különleges kötelék fűzi, míg a többi rózsához nincs érzelmi kötődése. A róka elmondja a főhősnek azt is, hogy az igazán fontos dolgok láthatatlanok, és azokat csak a szívünkkel látjuk. A rókától elbúcsúzva találkozik a váltóőrrel és a kereskedővel, aki szomjúságoltó labdacsokat árul. A nyolcadik napon a pilótának elfogy a vize, és szomjúság kínozza. Úgy döntenek, hogy elindulnak és keresnek egy kutat a sivatagban, és hajnalban találnak is egyet. A kút vizéből mindketten isznak, amitől jobban érzik magukat. A kis ember arra kéri a pilótát, hogy ne felejtsen el szájkosarat rajzolni a báránynak, és elmondja, hogy egy évvel ezelőtt érkezett a Földre, ezen a helyen, és nem akar visszamenni a géphez, inkább azt szeretné, hogy a pilóta térjen vissza hozzá másnap.

Másnap a pilóta elmegy a kúthoz, hogy elmondja a főhősnek: sikerült megjavítania gépét. Kis barátja egy fán ül, és beszélget valakivel, azt kérdezi, hogy nem fog-e fájni. A pilóta látni véli a kígyót, akit le akar lőni, de a kígyó eltűnik. A főhős közli, hogy úgy döntött, visszamegy a virágjához a bolygójára. A pilóta mindenáron el szeretné kísérni, vele szeretne lenni, de a főhős ez ellen tiltakozik, azt mondja, testét nem viheti magával a csillagok közé. A kis ember a kúthoz egyedül közeledve eldől. A pilóta másnap a helyszínen a testet nem találja. Szomorúan visszatér bajtársaihoz, és arra kéri az olvasót, lerajzolva a helyet, ahol a kis barátja eltűnt, hogy ha valaki látja, akkor értesítse őt, ha visszajött.

Bemutatkozó a január témához

Ez egy küldetés, menj végig a hónap napjain, és oldd meg a kvízeket. Mindegyik kvízben többnyire azon a napon történtek dolgok, születtek, vagy meghaltak híres emberek. De néha csak a téma indul ki a napból, elkalandozunk más vízekre is. Ám maximalisták vagyunk, ugye te is? Ha valami nem megy tökéletesen, hát újra kell kezdeni. Nincs tovább haladás! Kezdd hát újra, ha nem megy, és csiszolódjon a memóriád! Jusson eszedbe, hogy most még csak január van, mire decemberre érsz, elmédből mint  tüzes puskagolyók – jönnek ki belőled a helyes válaszok!

Január 3.

Fejtörő, hogy észnél légy!

Január 2.

Híres latin idézetek

18 betűs szavak, most mennyire leszel gyors?

18 betűs szavak, most mennyire leszel gyors?

18 betűs szavak, itt már észnél kell lenned. Segíthetünk? Az utolsó sor olyan rakéta, amit egyik kontinensről egy másik kontinesre is át lehet lőni? Ha ezt tudod, akkor már egy-két fokkal előbbre vagy! Hajrá!

16 betűs szavak, vegyes érzelmekkel

16 betűs szavak, vegyes érzelmekkel

Vegyes, furcsa, kissé negatív szavak gyűjteménye. De az utolsó sor szép, egy megyei jogú város az ország délkeleti részén. Csongrád-Csanád megye második legnagyobb népességű és Magyarország második legnagyobb területű települése. Ha ezt beírod, máris könnyű a dolgod! Dekódold ezt is, hajrá!

14 betűs szavak, vegyes-erősen!

14 betűs szavak, vegyes-erősen!

Vegyes szavak, 14 betűvel. az első sor első 7 betűje: abroncs…… Találd ki a többit! Hajrá!

12 betűs szavak, szerszámok, anyagok

12 betűs szavak, szerszámok, anyagok

Szerszámok, anyagok! Írd be az első sorba: acélkalapács,  és a társaik is felbukkannak /már ha vannak/ Találd ki a 12 sor mindegyikét!

10 betűs szavak

10 betűs szavak

Találd ki a 10 betűs településeket! Írj be betűket tippelés alapján. Az első sorban segítünk: Abádszalók. Írd be, a többi a te dolgod!

Sudoku – nagy!

Egy szép feladat került eléd! Láss neki hozzá, hogy megmozgasd logikus gondolkodásodat!

Sudoku nem semmi!

Igazi csemege sudoko szerető embereknek! Jó szórakozást, agytornát!

Sudoku brutál! Kösd fel a gatyád!

Igazi agyizzasztó sudoku! Gyerünk, kösd fel agyad laza szálait és vesd be a logikád!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com